Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Traťový rekord na Kralickém Sněžníku

Při příjezdu do Heřmanic u Králik, se nám vybavují vzpomínky na (již před 22 lety zahájenou) sérii běhů z Dolní Moravy na Kralický Sněžník. Mezitím, se podhorská vesnička Dolní Morava, proměnila v masové turistické centrum a o to více nostalgicky působí malebnost obce Heřmanic u Králik.

Pořadatelé z AK Račí údolí, připravili již 4. ročník závodu z Heřmanic na Kralický Sněžník, jedná se o náročnou trať s výběhem na Klepáč a dále po kamenitém horském hřebenu až do cíle. Již na startovní čáře se seřadilo 57 mužů a 19 žen sestupně od největších favoritů až po „baťůžkáře“.

Vzhledem k tomu, že letos přálo počasí, tak byl pot (nejen na čele) odměněn krásnými výhledy na okolní svahy. Mezi ženami zvítězila s náskokem téměř 15 minut výborně běžící a zároveň pořádající Hana Švestková, v novém traťovém rekordu 1:23:58. Mezi muži také s přehledem zvítězil Vlastimil Lysák v čase 1:19:33 (traťový rekord Tomáše Lichého z roku 2019, 1:10:34 se neotřásl).  Po výběhu na vrchol, většina závodníků využila možnosti sejít k Vilemíně dát si melouna a nechat se odvést autobusem do centra závodu (ti ostatní si s chutí proběhli trať ještě jednou v obraceném směru), kde proběhlo vyhlášení vítězů, občerstvení: výborným salátem a poličským pivem…;)


Odkaz na fotky ze závodu

Výsledky závodu



Děkujeme pořadatelů za uspořádání tohoto výjimečného a krásného  horského závodu.

Za Iscarex pohár tým Luděk Pilgr

Článek byl publikován 11.07.2022, 00:01:23