Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Běh do vrchu 2HRADY - Berka vyzve Havlíčka

V sobotu 29. září se diváci na trase závodu 2HRADY v podhůří Krkonoš mohou těšit mimo jiné na reprízu loňského souboje českého reprezentanta v běhu do vrchu Jana Havlíčka (ASK Slavia Praha) s Martinem Berkou (AC Syner Turnov). Při premiérovém ročníku oba borce dělilo 26 vteřin, Martin Berka však běhá ve skvělé formě, letos zvítězil např. v běhu na Černou horu a minulý víkend nedal nikomu šanci v závodu Jilemnice - Žalý, kdy jeho tempu nestačil ani Vít Pavlišta. 2HRADY mají poněkud atypickou trasu se silniční vložkou, která zvětšuje šance i vrchařských nespecialistů. Do umístění na předních příčkách by tak měl zasáhnout i další z přihlášených běžců, Jiří Čivrný (SK Nové Město nad Metují).

Na trasu z Bradlecké Lhoty na Kumburk, dlouhou 7,2 km, se však nevydají jen výkonnostní běžci, ale pořadatelé se těší i na množství těch, kteří nemají ty nejvyšší ambice. Start závodu je v 10 hodin, registrace končí v 9.30. Přihlásit se je možné ještě v den závodu na místě, ideálně však předem na webovém rozhraní na stránkách závodu www.2hrady.cz.

Běžecký závod má v podtitulu Branou Libereckého kraje. Trať vede zajímavým prostředím, není tu totiž jen hranice geografická. Závodníci budou mít při startu pod nohama písek Jičínské pahorkatiny, Bradlec je pak posledním výběžkem Ještědsko - Kozákovského hřbetu a Kumburk naopak prvním vrcholem Podkrkonoší.

Sport má v trojúhelníku Jičín - Nová Paka - Lomnice nad Popelkou dlouhou tradici. Když v roce 1862 vzniklo v českých zemích 9 prvních sokolských jednot, ta jičínská a novopacká byly mezi nimi. Lomnická se přidala v roce 1870. I proto se prvního ročníku zúčastnilo tolik běžců, i proto neměli organizátoři problém najít podporu na úrovni kraje, mikroregionu, obcí i místních spolků. Celkový počet dobrovolných organizátorů se tak letos vyšplhal k osmdesáti. Všichni do jednoho se těší na Vaši účast, stejně jako moderátor Ivo Domanský.

S přáním pěkného dne

Jaroslav Hercík
Vedoucí projektu 2HRADY
www.2hrady.cz

Článek byl publikován 24.09.2012, 07:54:46