Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

AUTORSKÉ ČTENÍ BLANKY KOSTŘICOVÉ OPĚT V JAVORCE


Pod názvem „Vzpomínáme…“ se uskuteční repríza – na přání publika – večera, který měl premiéru před pěti lety v Městské knihovně pod názvem „Památka zesnulých“.

 Opět budou připomenuti letošní jubilanti: 70. výročí narození věhlasného českotřebovského lékaře MUDr. Rudolfa Pečínky připomene kapitola Večerka z knihy Ledovcová turistika; 90. výročí narození autorčiných rodičů Jany a Vladimíra Kostřicových pak rozhlasový medailon prof. PhDr. Vladimíra Kostřici, Dr.SC. (který Blanka Kostřicová napsala před deseti lety, k 80. výročí narození svého otce, pro stanici Brno a Dvojka) a tři vzpomínkové texty na Janu Kostřicovou, které k prvnímu výročí jejího úmrtí napsali v roce 2013 pro Českotřebovský zpravodaj dva její bývalí studenti a její bývalá třídní z gymnázia.  

V závěru zazní texty – vzpomínky na kamarády Blanky Kostřicové: Krátká pasáž z knihy Dole a nahoře pojednává o postavě Oldy, která je nápadně podobná Stanislavu Robovi (synu vynikajícího jaderného fyzika prof. RNDr. Ladislava Roba, Dr.SC), který zemřel ve čtyřiadvaceti letech v roce 1981. Večer uzavře povídka Kamarád z knihy Formát šest krát devět věnovaná památce Petra Orlicha, od jehož tragického úmrtí letos v listopadu uplyne sedm let.

Čtení se koná v pondělí 26. června v 19.00 v Bennewitzově hudebním pavilonu v Javorce.

Spoluúčinkují Magdaléna Peterková a Bedřich Ducháček.

Článek byl publikován 16.06.2023, 08:00:46