Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Vrchy, vrchy...

Vrchy, vrchy...

Po týdnu volna od poháru, kde si mnozí zazávodili na Jablonské osmičce, nás čekají o posledním prázdninovém víkendu hned dva běhy do vrchu. Sobotní závod s cílem na Bukové hoře a nedělní závod končící na Lázku.

Pořadatelé si na sobotní závod nachystali trasu z Výprachtic na Bukovou horu. Trať měří 7 kilometrů a nastoupáte 373 metrů. Vyběhnete po cestičkách z místního hřiště, mezi zahrádkami a do malebného údolí s křišťálově čistým potokem. Někteří z vás po trase poznají cesty po kterých se dá v zimě lyžovat. Někdo jiný si všimne horní stanice lanové dráhy. Další se budou tak usilovně snažit, že si všimnou až cíle závodu. Když odstartuje hlavní trať, konají se dětské závody v okolí hřiště. Závod má tradičně pozávodní guláš a bohatou tombolu. 

Na nedělní závod se je nutné přesunout asi 10 kilometrů jižně do obce Sázava. Závodníky čeká 7,3 kilometrů dlouhý závod se zázemím u místního hřiště. Všechny zúčastněné čeká první kopec po upravené cestě, která přechází v louku a lesní cestu na první hřebínek. Následně se seběhne do údolí, kterým se pozvolna stoupá. Následně se kopec utahuje. Poslední část je opravdu prudká a kdo má ještě sílu v nohách tu může budovat náskok a předbíhat soupeře. Když se vám zjeví před zraky věž na Lázku, už jste v podstatě v cíli. Bohužel v rámci běhu na Lázek nejsou dětské kategorie.

Kdo se těší na závody a půjde víkendový dvojzávod?


Článek byl publikován 22.08.2022, 19:14:18