Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Na Kozlovský kopec se poběží po třicáté

V sobotu 19.6.2021 se poběží 30. ročník populárního Běhu na Kozlovský kopec. Délka závodu je 5,2km s převýšením 230m. V posledních letech se závodu pravidelně zúčastňuje více než stovka běžců. Pořadatelé věří, že zlepšující se epidemiologická situace dovolí závod uspořádat v tradičním rozsahu včetně slavnostního vyhlášení výsledků. Start závodu je u budovy VDA v Habrmanově ulici v 10:00 hodin. Start bude hromadný, případně po vlnách. Pořadatel zajišťuje dopravu osobních věcí závodníků do cíle. Zpět do místa startu se závodníci musí vydat v rámci výklusu po závodě po svých po červené turistické značce nebo třeba údolím Křivolického potoka. Mohou si tak prohlédnout krásné okolí České Třebové.

Ceny pro první tři závodníky ve všech vypsaných kategoriích jsou finanční a další věcné ceny budou slosovány v běžecké tombole.

Traťový rekord v kategorii mužů drží Robert Krupička časem 17:29 a v kategorii žen závodnice pořádajícího oddílu Michaela Stránská časem 20:32. Jak Robert, tak Michaela jsou vynikajícími běžci do vrchu a medailisty z Evropských i světových šampionátů. Loňskými vítězi se stali Filip Záveský (AK Iscarex, 19:00) a Tereza Šedová (Vencl tým ÚO, 23:39).

Závod není jen pro elitní závodníky, ale je otevřen široké veřejnosti bez omezení.

Podrobnější informace k závodu včetně odkazu na přihlašovací formulář najdete na nových webových stránkách Atletického klubu Iscarex Česká Třebová https://akiscarex.cz/zavody/beh-na-kozlov/

Článek byl publikován 14.05.2021, 14:35:00