Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Běhy do vrchu na Jižní Moravě

První červnový víkend si milovníci zdolávání kopců přijdou na své. V sobotu 3. 6. naleznou ve vrchařské termínovce Běh na Děvín a v neděli, 4. 6. Běhy na Výhon. Oba závody jsou zařazeny do MARATONSTAV Českého poháru v běhu do vrchu a tradičně přilákají široké pole běžců všech výkonností z celé ČR. Jako dvojzávod pak nabízí možnost strávit krásný víkend s běháním v přírodě pro celou rodinu.

Na Děvín počtrnácté

Běh na Děvín se uskuteční již po čtrnácté. Svoji délkou 9,1 km a převýšením 690 m se řadí podle obtížnosti do kategorie A ve zmíněném poháru. Duchovní otec závodu a hlavní pořadatel František Kolínek je zárukou skvěle organizačně zajištěného podniku a příjemné běžecké atmosféry. Pro juniorky, muže nad 70 let a ženy nad 55 let je připravena schůdnější trať s parametry 4,4 km a převýšením 410 m. Na své si přijdou i nejmenší, jsou vypsány kategorie od předškolních dětí až po starší žáky.

Na Výhon v maratonkách, i s kočárkem…

Běhy na Výhon v Židlochovicích se uskuteční potřetí. Předkrm obstará Lidový běh, který startuje v 10:00 a má přívětivé parametry 1,8 km a převýšením 170 m. Vede z náměstí Míru v Židlochovicích, cíl je u rozhledny Akátová věž na vrcholu Výhonu. Vypsána je tu i soutěž rodin - sčítají se cílové časy tří členů dvougeneračních týmů z jedné rodiny. V cíli pak závodníci z lidového běhu vytváří skvělou atmosféru účastníkům hlavního závodu, kteří kolem Akátové věže absolvují tři náročné okruhy.

Hlavní závod má parametry 5,6 km a 280 m převýšení, startuje v 10:30 (čelo hlavního závodu tak dorazí k rozhledně chvilku po doběhu posledních účastníků lidového běhu). Běží se stylem nahoru - dolů. Trať rovnoměrně stoupá z Náměstí Míru v Židlochovicích k Akátové věži. Ve vrcholových partiích závodníci absolvují tři stejné okruhy s parametry 900 m a převýšení 50 m nahoru a dolů. Po třetím oběhnutí rozhledny následuje rovnoměrné klesání zpět do cíle.

V cíli čeká na závodníky bohaté občerstvení a skvělá country kapela, při které závodníci zapomenou na bolavé nohy vybouchané v sebězích. Přihlásit se lze do 29. 5. za snížené startovné na stránkách závodu www.behynavyhon.cz, kde naleznete také veškeré další informace k závodu.

Článek byl publikován 26.05.2017, 07:56:11