Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Vrchaři odjíždějí na MS do Walesu

V sobotu 19. 9. se ve Walesu v okolí městečka Betws-y-Coed utkají vrchaři o letošní světové tituly v soutěži jednotlivců i týmů. Česká výprava zamíří do stejného místa, kde před týdnem bojovali o světové medaile také závodníci v kategoriích Masters. Ve veteránských kategoriích jsme příliš početné zastoupení neměli. Přece jenom cesta na britské ostrovy a pobyt v místě něco stojí. Nejlepším umístěním bylo čtvrté místo Františka Pechka v kategorii M60.

Čeští reprezentanti budou na startu v maximálním možném počtu 17 závodníků. Reprezentační trenér Jindřich Linhart vybral na základě nominačního závodu v Radňovicích a současné výkonnosti následující složení výpravy:

JUNIORKY
Michaela Stránská, Tereza Korvasová, Kateřina Divišová

JUNIOŘI
Pavel Hladík, Marek Chrascina, Adam Gaura, Sebastián Vošvrda

ŽENY
Pavla Schorná, Taťána Metelková, Ivana Sekyrová, Lucie Maršánová

MUŽI
Ondřej Fejfar, Jan Janů, Martin Kučera, Lukáš Kučera, Tomáš Lichý, Pavel Dymák

Výprava odlétá ve čtvrtek 17. 9. dopoledne přes Frankfurt do Manchesteru. Odtud bude pokračovat již autobusem do týmového hotelu. V pátek bude následovat prohlídka trati, která je postavena stylem nahoru - dolů. A v sobotu od 11:15 hodin již ostré starty po kategoriích. Šanci na medaili mají snad jedině juniorky a to především v týmech. Na MS se počítají do týmové soutěže v kategorii juniorek pouze dvě závodnice. Mít šanci na medaili, to znamená, že dvě nejlepší musí skončit v první desítce. První desítku by mohla v ženách atakovat i Pavla Schorná. V ostatních kategoriích bude v individuální soutěži velkým úspěchem první dvacítka a v soutěži týmů pořadí do 5. místa. Záleží především na účasti afrických běžců a běžkyň a také kolik zemí bude mít týmy kompletní. Také ostrovní chladné a vlhké počasí a případně mokrý či bahnitý terén může hrát v pořadí významnou roli.



V sobotu držte českým reprezentantům palce a sledujte online výsledky na: http://wmrcwales.org/

Článek byl publikován 16.09.2015, 10:44:25