Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Bitva o evropské vrchařské medaile 2015 nastává

V sobotu 4.7.2015 se na portugalském ostrově Madeira utkají vrchaři z 25 přihlášených zemí o evropské tituly v soutěži jednotlivců i týmů. Česká výprava odlétá ve čtvrtek s maximálním počtem 16 závodníků. Vedoucím výpravy je Jiří Topinka, šéf ekonomické komise ČAS.

Na závodníky čekají tratě vedoucí pouze nahoru.

Čas Kategorie Vzdálenost/převýšení
09:00 Junior Women 4 km /400 m
09:30 Junior Men 7.9 km /850 m
10:30 Senior Women 7.9 km /850 m
11:30 Senior Men 11.850 km /1.250 m

Nominovaní závodníci:

JUNIOŘI
Vošvrda Sebastián
Kovář Jáchym
Hladík Pavel
Gaura Adam

JUNIORKY
Stránská Michaela
Idris Beshirová Carmen
Poláčková Pavlína
Korvasová Tereza

MUŽI
Pavlišta Vít
Janů Jan
Kučera Lukáš
Krupička Robert

ŽENY
Metelková Taťána
Rychnovská Dagmar
Stránská Adéla
Schorná Matyášová Pavla

Junioři jsou z hlediska výkonů vyrovnaným týmem, ale chybí jim výrazná osobnost, jakou byl např. vloni Dominik Sádlo. V juniorských kategoriích hrají obvykle první housle Turci.

Velkou šanci na medaili mají v týmech juniorky. Míša, Carmen i Tereza mají s během do vrchu mezinárodní zkušenosti a vždy se pohybovaly v popředí výsledkových listin. Výkonnost Míši jde stále nahoru, dokladem toho bylo nedávné posunutí traťového rekordu Lady Novákové na Malé ceně Monaka 3,6 km o 30s a minulý víkend vyrovnání traťového rekordu Táňy Metelkové při Běhu na Kozlovský kopec. K medaili má Míša velmi blízko.

Muži mají nejtěžší trať a také tradičně nejtěžší konkurenci. Bude obtížné se v jednotlivcích prosadit do první desítky. Největší šance má pravděpodobně zkušený matador a dlouholetá opora české reprezentace Robert, který (podobně jako v minulých letech) obdržel divokou kartu. Svojí formu potvrdil nedávno výrazným vítězstvím na trailovém běhu v Dolní Moravě či minulý týden na Adrenalin cupu.

V ženách se stále čeká na generační obměnu. Pavla a Táňa jsou zkušené závodnice a patří do širší evropské špičky. Za nemocnou Moniku Preibischovou zaskakuje čtvrtá z kvalifikace Dagmar Rychnovská. My jsme zvědavi také na naše želízko v ohni - jak si povede v evropské konkurenci Adéla.

Startovní listiny na svých stránkách http://www.emrchportomoniz2015.com/ pořadatelé zatím nezveřejnili.



Obě naše dívky se připravovaly velmi svědomitě a v tréninku pro dobrý výsledek udělaly maximum. Držte jim i všem českým závodníkům v sobotu palce!

Článek byl publikován 01.07.2015, 21:15:30