Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ISCAREX poháru je 20 let (aktualizováno 2. 2. 2015)

Vstup do roku 2015 je pro ISCAREX pohár důvodem k oslavě. Od počátku této soutěžě už vyrostla a dospěla celá generace běžců. Už je to 20 let od doby, kdy u zrodu této myšlenky stálo několik nadšených běžců. Bez jejich úsilí, za které jim bezesporu patří náš velký dík, by pohár dnes nebyl tam, kde je - mezi nejlepšími běžeckými seriály v České republice. Díky jejich práci a nadšení pro tento sport může každoročně soupeřit a porovnávat své výkony ticíce běžců v desítkách běžeckých závodů v průběhu celé sezóny. Není třeba čísel, od toho jsou statistiky, stačí zmínit, že počet zařazených zavodů i účastníků se od začátku zněkolikanásobil...

Ale ponechme historii historikům a pojďme se podívat, jak bude vypadat letošní jubilejní ročník...

Poprvé se v termínovce ISCAREX poháru objevuje i závod s tratí dlouhou 42,195 km. Je jím Hradecký maraton, který v ISCAREX poháru vystřídá loni zařazený Hradecký půlmaraton. Nově se představí závod s názvem Kunětická devítka - vybraný závod ze seriálu cross-country běhů pořádaných pod Kunětickou horou. Poslední zařazenou novinkou je Báječný letní kros v České Třebové.

V termínové listině samozřejmě zůstávají oba již zavedené běžecké seriály: Pekelný kilometr a Zemská míle. Dále je opět zařazeno i několik závodů vrchařského poháru (který letos také slaví, jen o 10 let víc) včetně Mistrovství České republiky v běhu do vrchu v rámci horského běhu CENA FIRMY ISCAREX Dolní Morava - Králický Sněžník. Republikový šampionát, tentokrát veteránský, se bude konat při Jaroměřském krosu. Vyhlášení ISCAREX poháru 2015 proběhne po skončení posledního zařazeného závodu s názvem Vánoční běh okolo Zlatého pásku v kulturním domě v Němčicích.

Pro mládež je připraveno 28 závodů s tradičními dětskými, žákovskými a dorosteneckými kategoriemi.

Rádi bychom zde poděkovali sponzorům, kteří nám poháhali a pomáhají zajišťovat chod celé soutěže, jsou to: Iscarex, s.r.o., Pardubický kraj, Všeobecná zdravotní pojišťovna, New Balance, Ronhill, Eleven a Holba. Mediálními partnery jsou Českotřebovský zpravodaj, OIK TV a Orlický deník. Děkujeme!

Aktuální termínovku ISCAREX poháru najdete ZDE. Letos se nám bohužel nepodařilo vyhnout jedné termínové kolizi. Běžeckých závodů je mnoho a sladit vše dohromady je někdy nadlidský výkon. V sobotu 2. května si budete muset vybrat, zda dáte přednost Letohradské pětce či Svitavskému stýplu (původně naplánován na 8. květen).

Doufáme, že to bude jediná piha na kráse Vašeho oblíbeného běžeckého seriálu a těšíme se na setkání na trati některého ze závodů ISCAREX poháru 2015!

ISCAREX TEAM

AKTUALIZOVÁNO (2. 2. 2015):

Poměrně zásadní změnou bude letos zvýšený maximální počet započítaných závodů z 12 na 15 v dospělých kategoriích (Junioři a starší). Stejné navýšení platí i pro zařazení do slosování tomboly při vyhlášení výsledků poháru v Němčicích.

Kalendář získáte také za 15 závodů (respektive 12 pro mládež), tentokrát však již nebude zcela zdarma, ale za poplatek 50 Kč. (Další kusy jako dříve za 150,- Kč).

Článek byl publikován 19.01.2015, 08:07:03