Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Iscarex cup 2004 odstartoval!

Během na Andrlův chlum v sobotu 3. ledna začal 9. ročník běžeckého seriálu s názvem Iscarex pohár 2004. Letos je do této soutěže zařazeno 29 závodů převážně v orlickém regionu, z toho 6 akcí je zároveň součástí Českého poháru v běhu do vrchu.

Nejvýznamnějším počinem bude již 5. ročník běhu Dolní Morava - Králický Sněžník s názvem CENA FIRMY ISCAREX. Tento mezinárodní běh do vrchu bude letos již podruhé kvalifikací na mistrovství světa. Náročnost pořádání takovéto akci vyžaduje pomoc dalších subjektů, ať už sponzorů, různých úřadů či institucí. Záštitu nad CENOU FIRMY ISCAREX převzal Pardubický kraj v čele s náměstkem hejtmana Ing. Michalem Rabasem. Účelem není jen připravit pro vrcholové závodníky náročnou trať s převýšením téměř 1 km. Chtěli bychom především přiblížit krásu okolí Králického Sněžníku široké veřejnosti a pomoci rozvoji cestovního ruchu v Králickém regionu. Zájem na tom má také pan premiér Špidla, který po loňském úspěchu letos opět přislíbil, že se závodu aktivně zúčastní.

Iscarex pohár bude letos bohatší o tyto nové závody:
20.3. Běh okolo Trusnova
27. 3. Litomyšlská dvanáctka (nahrazuje Běh Dolním Újezdem)
12. 6. Knířovský běh.
22. 8. Běh Svinnou

Zakončení a slavnostní vyhlášení výsledků proběhne již tradičně po Vánočním běhu Parníkem dne 11. 12. 2004. Tento běh se však již do výsledného hodnocení poháru nezapočítává.

Článek byl publikován 19.01.2004, 09:11:04