Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Michaela Stránská mistryní republiky v běhu na 1.500 m v hale

V sobotu 12. 3. 2011 jsme vyrazili na další atletický výlet, tentokrát do Jablonce nad Nisou, kde se konal domácí halový šampionát žactva. Náš cíl byl jasný: Zvítězit v závodu na 1.500 m.

Před startem jsme se dozvěděli, že Míšina největší soupeřka nebude startovat, což přispělo k větší psychické pohodě.

Po rozcvičce venku na stadionu jsme se vrátili do haly a těsně před startem se k nám připojil ještě pan trenér Kopecký a Verča Hanušová, která měla běžet osmistovku. Podařilo se jí kvalifikovat, v neděli ve finále doběhla na čtvrtém místě a vylepšila si osobák. Gratulace!

Zvolená taktika byla: Po startu se zařadit na třetí, čtvrté místo, vyčkávat a ve čtvrtém kole zrychlit (běželo se 5 kol), což Míša splnila na jedničku. Jen si zrychlila už v kole třetím (Prý už jí to tak pomalu nebavilo...). Ve finiši se na ní ještě snažila dotáhnout druhá v pořadí Tereza Hrochová, ale už se jí to nepodařilo a Míša zvítězila v čase jen o vteřinu horším, než je její osobák. Jediná také pokořila hranici 5 minut.

Z vítězství máma všichni obrovskou radost a už se soustředíme na sobotní MČR v přespolním běhu. Zde budou startovat další naši závodníci Michal a Honza. Držíme palce!

Adéla Stránská

Článek byl publikován 16.03.2011, 08:17:35