Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Míša si zaběhla v hale skvělý osobák

První závod v životě v hale má za sebou Míša - náš klubový rychlík. A že se ji nevedlo vůbec špatně, je patrné už z titulku. Ze zdravotních důvodů se nemohla zúčastnit halového krajského přeboru a tak jsme se rozhodli, že využijeme nějakou jinou příležitost ke startu na 1500 m. Tato příležitost se naskytla v neděli 13. 2. při přeboru Ústeckého kraje žactva v Praze na Strahově.

Kvůli prezentaci naše výprava ve složení Míša (závodník), Aleš (trenér), Adéla (fyzioterapeut, masér, fotograf a asistent trenéra) vyrazila do Prahy brzo ráno, přestože start žákyň byl naplánován až na 15 hodin. Volný čas jsme využili k procházce po okolí nevzhledného pomníku socializmu Strahovského spartakiádního stadionu. Nejen tento spartakiádní kolos, ale ani blízké vysokoškolské koleje nás nijak nenadchly. Spíše šokovaly svým zanedbaným stavem. Pokračovali jsme dále na Petřín, upravený park byl mnohem hezčí. Žádní šílenci z celý Prahy tu nebyli, pouze pár turistů a klid. Na rozhlednu se nám nechtělo, a tak jsme zašli do zrcadlového bludiště, kde z nás úplně spadla předzávodní nervozita a dost jsme se nasmáli.



V parku si ještě Míša dala speciální relaxaci na houpačce. Byla nám zima a tak jsme při cestě zpět zapadli do první restaurace. Oběd nás svojí kvalitou nijak nenadchnul a přestalo nám být divné, že jsme v restauraci sami. A potom již vzhůru do haly.



Taktický plán byl jasný, soupeřky nesoupeřky, běžíme na čas 5 minut. Na 200 m oválu je to jednoduché, každé kolo za 40 s, celkem 7,5 kola. Domluvili jsme si způsob hlášení mezičasů. Chyběla malá drobnost - trenér nechal doma stopky. Asistentka Adéla přispěchala s mobilem.



Soupeřky na startu nijak nevzbuzovaly respekt. Vypadalo to, že Míša si to musí odběhnout sama. A taky se tak stalo. Rychle se holkám vzdalovala a bojovala pouze s časem. Po výborném a taktickém výkonu postupně všechny předběhla o celé kolo a čas se zastavil na 4:56,26 (mezičasy 36,0; 39,8; 39,8; 40,0; 41,2; 41,5; 38,8; 18,9). Míša si tak nejen zlepšila osobák, ale zaběhla nejlepší čas v hale v kategorii žákyň v tomto roce. Dokonce ani v roce 2010 neběžel v této kategorii v hale nikdo rychleji. Opravdu skvělý výkon.



Je vidět, že speciální příprava na stadionu v tréninkové skupině pana Kopeckého v Chocni Míše svědčí. Nezbývá, než se těšit na blížící se halové mistrovství ČR a následně i na šampionát v krosu. Soupeřky mají o čem přemýšlet…

Aleš Stránský

Článek byl publikován 14.02.2011, 14:18:58