Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

ISCAREX CUP 2010 ve finiši!

Opět se blíží Vánoce a další ročník našeho běžeckého seriálu se nachýlil ke konci. V sobotu 11. prosince 2010 skončil závodem Vánoční běh okolo Zlatého pásku v Němčicích již 15. ročník ISCAREX poháru. Všechny body jsou rozděleny, pořadí ve všech kategoriích určeno. Zbývá tedy nahlédnout do příšího ročníku.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo po skončení sobotního závodu, zde jsou vítězové jednotlivých kategorií.

Dámy mají přednost a začneme od těch nejzkušenějších :)



Zcela podle očekávání si první místo v kategorii Ženy D pohlídala Miloslava Keprtová z domácího ISCAREXU Česká Třebová. Druhou příčku se stejnou grácií obsadila taktéž domácí Marie Chaloupková. A s pouhými 11 absolvovanými závody se na třetí místo probojovala Magda Jelínková z parubické Hvězdy SKP.



Lítý souboj o první místo v kategorii Ženy C se rozpoutal mezi Janou Matyášovou z Dolní Dobrouče a Evou Jiráskovou z ISCAREXU Česká Třebová. Z vítězství se nakonec může radovat prvně jmenovaná, Eva je na druhém místě a na třetím Lenka Sejkorová z České Třebové.



V kategorii Ženy B o vítězce, myslím, nemohlo být pochyb. Táňa Metelková z SK Týniště nad Orlicí stále patří k české běžecké špičce a důkazem může být například její letošní ženský traťový rekord v Běhu na Kozlovský kopec. Pro Annu Krátkou z TJ Svitavy tedy může být 2. místo téměř stejně cenné jako vítězství. Na třetí příčku dosáhla Jiřina Smoláková z BK Vysoké Mýto.



Překvapivě těsným rozdílem zvítězila v kategorii Ženy A Michaela Mertová z Atletiky Albrechtice. Z druhého místa se k ní těsně přiblížila Lenka Dušková z ISCAREXU Česká Třebová. Další Lenka z téhož oddílu, tentokrát Vytlačilová, si v pohodě pohlídala 3. místo.



A jsme u nejmladší kategorie žen s názvem Juniorky. Tady je to opět vítězství tzv. SPVN pro Adélu Stránskou z ISCAREXU Česká Třebová. Na druhém místě je Lenka Sontáková z Atletiky Albrechtice a třetí skončila Kristýna Martincová z Vencl Týmu Ústí nad Orlicí.

Pánové, je řada na vás, starší mají přednost...



Takřka rovnoměrně bodově odstupňované medailové pozice dokládají rozvážnost kategorie Muži E. Jindřich Bielčik z Lichkova na prvním místě, Jaroslav Janeček z PSK Praha na druhém a Václav Brádle ze Sokola Chuchelná na třetím místě.



V kategorii Muži D Miloslav Červ z Atletiky Polička utloukl soupeře četností svých startů a samozřejmě také svými kvalitními výkony. K jeho vítězství mu mohou gratulovat z druhé pozice František Hájek z FGT Stolany a z třetího místa Rudolf Ehrig z ISCAREXU Česká Třebová.



Své osobní jubileum již Aleš Stránský letos oslavil mnoha tituly a nyní k nim přidává další, ISCAREX pohár vítěze kategorie Muži C, který získává v podobném stylu jako Táňa či Adéla... Druhé místo - Vladimír Vacarda ze Slovanu Liberec, třetí místo - Jiří Bombera z Moravské Třebové.



Také domácí Martin Vacek nenašel v kategorii Muži B vážnějšího soupeře a nechal za sebou na druhé pozici Miroslava Nemšáka ze Sokola Černovír a Václava Ožanu z SK Nové Město na Moravě.



V kategorii Muži A je na medailových postech docela těsno. Zlato si již potřetí v řadě odnáší Michal Horáček z ISCAREXU Česká Třebová a zbylé dva vzácné kovy patří Radku Hüblovi (stříbro) a Lukáši Razýmovi (bronz), oba z Vencl Týmu Ústí nad Orlicí.



Nejlepším juniorem se stal Petr Nechvíl z AC Choceň, na druhém místě je Stanislav Krejčí z Vencl Týmu Ústí nad Orlicí a na třetím Milan Dudek z Nového Věku TT Trusnov.

Novinkou ISCAREX poháru je vyhlášení vítězů v absolutních kategoriích žen a mužů. Dekorováni byli Táňa Metelková a Michal Horáček.

Tolik k letošním vítězům a teď se zkusíme podívat do budoucnosti.

ISCAREX pohár 2011 proběhne v podobném duchu. Bude několik nových závodů (kvalifikace na MS v běhu do vrchu v České Třebové, běh do vrchu v Dolní Dobrouči, Heřmanická osmička) a bohužel nás po 23 letech opustí závod Výprachtice - Buková hora :( Škoda...

Pohár začne 12. března 2011 stejně jako letos během Okolo Trusnova a 10. prosince 2011 skončí opět v Němčicích.

Pravidla, bodování a způsob odměňování by měl zůstat zachován.

Pořadatelé ISCAREX poháru 2010 všem účastníkům tímto děkují a těší se na vaše výkony v roce 2011!!!

Článek byl publikován 07.12.2010, 09:38:48