Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Letošní Králičák plný jubileí

S mírným odstupem, když opadly emoce i únava, přichází čas na střízlivé hodnocení již desátého ročníku akce s názvem CENA FIRMY ISCAREX Dolní Morava - Králický Sněžník. Loni lehce ve stínu veteránského mistrovství světa, letos Králičák zazářil opět v plné síle a s puncem důležitého historického mílníku (alespoň pro nás z ISCAREX teamu).





Akce oficiálně začala již v pátek večer veřejně-soukromou oslavou životního jubilea ředitele závod a firmy ISCAREX v jedné osobě pana Šimůnka. Moderování se ujal Jan Čenský a poradil si s dlouhým zástupem gratulantů vskutku bravurně. Dary byly originální (např. tandemový seskok padákem, portrét od akademického malíře, píseň složená a zazpívaná členy ISCAREX teamu, výuka břišních tanců, dort ve tvaru ženského poprsí...) a blahopřání srdečná. Oslavenec se jen usmíval, snad byl tedy spokojen :). O zábavu až do nočních hodin se postaral DJ Petr Svoboda, soubor břišních tanečnic Latifa a Kontraband Celního úřadu Ústí nad Orlicí.





Samotný sobotní závod ozdobili svou účastí oba úřadující traťoví rekordmani. Anička Pichrtová a Jiří Magál nenašli soupeře a po zásluze byli vyhlášeni absolutními vítězi. Absolutní traťové rekordy sice překonány nebyly, Anička je však již druhým rokem veteránka a stanovení nového traťového rekordu v kategorii Ženy B pro ni nebyl problém. Zajímavá situace nastala v kategorii Ženy D, do které letos vstoupila Blanka Paulů. Té se povedl vpravdě husarský kousek, když si ve svých 55 letech zaběhla nejlepší osobní čas a překonala tak svůj vlastní traťový rekord v kategorii Ženy C. Což v tabulce rekordů vypadá trochu nezvykle :). V kategorii juniorů zaběhl rekordní čas Jirka Homoláč a základní rekord v Mužích E (běželi poprvé pouze 5 km) stanovil Pepa Hlusička. Co se týče počtu účastníků, nemůže se letošní ročník s loňským mistrovským rovnat, je však zhruba na úrovni ročníku 2004 (kvalifikace na ME) a 2005 (MČR).





Po závodě a občerstvení v podobě těstovinové pasta party následovalo slavnostní vyhlášení výsledků, opět v moderátorské režii Jana Čenského, a po té již tradiční smršť hudby a zábavy. Letos, kromě osvědčených šermířů a ohnivých mágů (i magyň :) z historické skupiny Lucrezia a skvělých travesti šoumenů Hanky Panky, byla hlavním tahákem skupina Beatles Revival Brouci Band. Volné chvíle vyplnil a o pozdně večerní produkci se postaral již zmiňovaný Kontraband Celního úřadu Ústí nad Orlicí. Celníci mimo jiné také nepřímo vyprovokovali Jana Čenského, aby s nimi zapěl nesmrtelné Dělání :). Zvláštním hostem byl také kamarád pana Šimůnka, předseda Astrologické společnosti ČR Sekce profesionálních astrologů Ing. Richard Stříbrný, který během obou dnů ochotně poskytoval své služby v oblasti astrologie.





Podtrženo, sečteno a dle ohlasů potvrzeno, můžeme, myslím, letošní trojnásobně jubilejní ročník CENY FIRMY ISCAREX Dolní Morava - Králický Sněžník prohlásit za vydařený. Nezbývá než poděkovat všem, kteří se na zdárném průběhu akce podíleli, ať už jako pořadatelé či jako její účastníci. DĚKUJEME A TĚŠÍME SE ZA ROK OPĚT NA SHLEDANOU!!!





Za ISCAREX TEAM sesmolil
Milan Kebrle



Výsledky, fotogalerie a reakce v médiích

Článek byl publikován 20.08.2009, 13:50:01