Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Jubilejní 25. ročník běhů do vrchu Janské Lázně - Černá hora

V sobotu 8. srpna ve 13.00 hodin se sejdou nejlepší běžci do vrchu opět na klasické trati Janské Lázně - Černá hora. Závod, který je zařazen do SAUCONY Českého poháru patří k největším závodům do vrchu u nás. Letošní rok je současně i mistrovství ČR v běhu do vrchu juniorů, juniorek, mužů a žen.

Pořadatelé z TJ Maratonstav připravili velmi bohatý kulturní i sportovní program. Ve 12.00 hodin bude odstartován Běh kolonádou na 1 km. Závod je připraven pro všechny běžecké kategorie, maminky s kočárky i handicapované spoluobčany. Závod odstartuje eurokomisař Vladimír Špidla.

V letošním roce je připravena též novinka pro všechny, kteří si netroufnou postavit se na start závodu, od 11.00 do 12.30 hodin je průběžný start pochodu po trase závodu. Trať je shodná se závodní tratí a měří 8 600 metrů s převýšením 650 metrů. Přihlásit se mohou všichni na startu.

Ve 13.00 hodin na kolonádě začne kulturní vystoupení, ve kterém vystoupí zpěvák Julián Záhorovský. Bude pokračovat promenádním koncertem. V 16.00 hodin budou dekorování vítězové jednotlivých kategorií.

Zveme všechny, kteří chtějí prožít pěkný den plný sportu a kultury v krásném prostředí Janských Lázní.

Karel Šklíba

Článek byl publikován 04.08.2009, 08:39:10