Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Iscarex team má namířeno do Hluboké

V sobotu 21. března se sjedou přespolní běžci všech kategorií do Kdyně, kde se v městské části Hluboká poběží o krosové tituly mistrů ČR.

Poběží zde žactvo (mladší, starší), dorost, junioři a juniorky, dospělí (také kategorie do 22 let), muži vytrvalci i mílaři. Běžce čeká travnatý dvoukilometrový okruh v okolí koupaliště. Měla by zde být většina našich předních běžců. Poběží především loňský i předloňský vítěz Milan Kocourek. Jeho hlavní konkurenti budou členové silné běžecké skupiny AK Kroměříž, Róbert Štefko, loni bronzový a vítěz z roku 2006 nebo Jan Kreisinger, vloni stříbrný mezi mílaři. Nesmíme zapomenout ani na další členy tohoto elitního klubu Martina Freie (loni 4.), Daniela Fekla (6.), Jana Bláhu a Tomáše Blahu. Dobrou formu mají letos i Kamil Krunka (loni 5.) a Pavel Brýdl, oba z Nového Města nad Metují. V ženské kategorii (běží 6 km) loni zvítězila Monika Preibischová, která však zřejmě nepoběží, není ve startovní listině. Favoritkou na vítezství by mohla být Lenka Všetečková, loni stříbrná, nebo Lucie Sekanová ze Sokola České Budějovice, která loni zvítězila mezi juniorkami. Na start by se mělo postavit ve všech kategoriích více než 300 běžců.

S jakými ambicemi odjíždíme na mistrovství my?
Míša Stránská, nejmladší člen výpravy nastoupí poprvé do tak velkého závodu v kategorii mladších žákyň. Míša se v zimě věnovala běžkám a naběháno na suchu má zatím velmi málo. Má ale talent a pro běh dobré předpoklady. Mohla by se umístit okolo 10. místa. Pokud to bude lepší, Míšo, nebudeme se zlobit.
Michal Horáček je na tom s ambicemi podobně. Umístění do 10. místa mezi vytrvalci by mu velmi slušelo. Michal na rozdíl od Míši má naběháno za zimu kilometrů do zásoby dost a tak od něho letos očekáváme hvězdné výkony.
Aleš Stránský a Martin Vacek jsou už zkušení matadoři, kteří sice patří do kategorie veteránů, ale s chutí si zazávodí s těmi mladšími. Ambice na přední umístění si nedělají, úspěchem bude umístění okolo 20 místa. Martin měl navíc zdravotní přestávku a tak si jede hlavně ověřit, jak na tom po zranění je.
Tomáš Klášterecký si na mistrovství zkusí mílařskou trať. Rychlý je dost, ale nesmí se nechat strhnout tempem favoritů a dobře si rozložit síly. Bude to mít hodně těžké prosadit se do první poloviny ve výsledkové listině.
Adéla Stránská vloni běžela v kategorii dorostenek, letos ji čekají juniorky. Ambice si nedělá žádné, jejím cílem je nebýt poslední. Přes zimu se věnovala hlavně spinningu, více běhat začala až v únoru. Při krosu může sílu z kola dobře zúročit a tak určitě nechá tu poslední chudinku juniorku daleko za sebou.
Jan Šimůnek ml. na sobě letos maká, trénuje poctivě, a pokud mu elán vydrží, bude se rychle zlepšovat. Po různě dlouhých neběžeckých pauzách v minulých letech však ještě není na takové úrovni, aby se prosadil alespoň do středu startovního pole. Bude sbírat zkušenosti a je dobře, že se nebojí do závodu nastoupit. Plní také náročnou funkci řidiče.

Tolik naše ambice - neambice. Kromě náročného závodu nás čeká i náročná cesta - 700 km tam a zpět. Bude to perná sobota. O tom, jak jsme dopadli, se dozvíte v příštím článku.

Aleš Stránský


Propozice závodu

Výsledky loňského mistrovství v Jablonném

Článek byl publikován 19.03.2009, 10:30:34