Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

SAUCONY – Český pohár v běhu do vrchu skončil

Malá cena Špindlerova Mlýna zakončila v sobotu třicetiosmidílný seriál SAUCONY Českého poháru v běhu do vrchu, jehož vyhlašovatel je TJ MARATONSTAV Úpice se svými partnery a sponzory. Jedná se o největší běžecký seriál u nás i v Evropě. Na startu letošního ročníku se objevilo 4 592 startujících. Vítězové v kategorii mužů a žen nepatří k naší vrchařské špičce, protože ta si v průběhu sezóny plní i reprezentační povinnosti. V ostatních kategoriích ale vyhrávají ti nejlepší a je to vidět i na traťových rekordech, které se stále vylepšují.

Na celý pohár navazuje reprezentace ČR, která slavila letos velké úspěchy jak na ME, kde jsme získali 2 stříbrné medaile a další velmi cenná umístění, tak i na MS, kde se stala Anna Pichrtová mistryní světa a ženy získaly stříbrné medaile. Anička se stala i vítězkou světového poháru v bězích do vrchu, Iva Milesová skončila třetí. Veteráni nezůstali pozadu za mladými, Blanka Paulů a Jiří Libra se stali mistry světa ve svých kategoriích.

O velkém zájmu běhů do vrchu svědčí účast na jednotlivých závodech, kterou po celou sezónu podporuje firma SAUCONY. Každý účastník jednotlivých závodů dostane za svoji účast padesátikorunovou bonifikaci, která bude zhodnocena ve formě zboží této firmy na závěrečném nebodovaném závodě – Běhu Dlouhými Záhony v Úpici, kde bude i celkové vyhlášení a zakončení poháru. Ještě před závodem se sejdou organizátoři nad termínovkou příštího roku, které bude vévodit Mistrovství světa veteránů v běhu do vrchu pořádané ISCAREXEM Česká Třebová pod Kralickým Sněžníkem. Po závodě bude následovat běžecký bál na který jste srdečně zváni.

Vítězové v jednotlivých kategoriích:

Junioři: Pavel Hrdina

Muži 20-39 let: Miroslav Vítek

Muži 40-49 let: Aleš Stránský

Muži 50-59 let: František Kolínek

Muži 60-69 let: Stanislav Groh

Muži 70 let a starší: Jaroslav Merta

Juniorky: Martina Vévodová

Ženy 20-34 let: Jana Mannlová

Ženy 35-44 let: Lenka Jančaříková

Ženy 45-54 let: Blanka Paulů

Ženy 55 let a starší: Miloslava Keprtová



Celkové výsledky

Statistika

Potvrzení výsledků Saucony Českého poháru v běhu do vrchu 2007



Karel Šklíba, vedoucí soutěže

Článek byl publikován 18.10.2007, 11:01:35