Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Mistrovství Evropy v běhu do vrchu

Letošní ME hostilo městečko Cauterets. Na všechny kategorie čekaly nádherné tratě v Pyrenejích. Francouzi uspořádali mistrovství jednoduše, ale bez problémů. Závodníkům nic nechybělo.

Starty byly posunuty na ranní dobu, protože se očekával odpolední déšť. Předpověď se nenaplnila a tak se běželo za velmi pěkného počasí. Tratě byly těžké, ale velmi dobře běhavé, bez velkých extrémů. Cíl pro všechny kategorie byl ve výšce 2 360 metrů, což dělalo některým závodníkům problémy. Poprvé startovali na ME juniorky. Naše děvčata nestačila na nejlepší, ale Martina Vévodová je pro svůj věk příslibem pro další roky. Děvčata skončila pátá, což je pro ně trochu zklamáním. V juniorech jsme měli smůlu, protože pro nemoc nemohl odjet náš nejlepší junior Ondra Fejfar, přesto šesté místo Jirky Vojáka je velmi dobré. Družstvo Voják, Groh a Hrdina skončila šesté. V kategorii mužů jsme měli velmi vyrovnané družstvo, na naše muže čekala těžká trať dlouhá 12,8 km s převýšením 1 570 m. Překvapivě zvítězil Turek Arslam. Naše družstvo bylo velmi vyrovnané a všichni se srovnali za sebe v pořadí patnáctý Havlíček, osmnáctý Krupička, dvacátý Horák, dvacátýtřetí Bláha. Stačilo to na páté místo.

A to nejlepší na konec. Všichni očekávali jak se všemi zraněními vypořádá Anička Pichrtová. Po startu se ujala ihned vedení a ještě 2,5 km před cílem jasně vedla. Tady tvrdě nastoupila Norka Evertsenová a začala se Aničce vzdalovat, ta nezareagovala a už udržela velice pěkné druhé místo před další Norkou Oterbuovou. Naše děvčata běžela velice dobře. Iva Milesová skončila devátá, Pavla Havlová jedenáctá a Táňa Metelková čtyřicátátřetí. Tato umístění stačila k tomu, aby děvčata obhájila stříbrné medaile z loňského roku, tentokrát ale za Švýcarkami.

Výsledky jsou velmi dobré a jsou příslibem před MS ve Švýcarsku, kde se běží nahoru dolu, což našim závodníkům vyhovuje v současné době lépe. Kompletní výsledky najdete zde.

Karel Šklíba

Článek byl publikován 10.07.2007, 10:41:25