Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Léto v Horním Maršově

V pořadí třetí závod Saucony Českého poháru v běhu do vrchu 2007 se konal v sobotu 28. dubna 2007 v Horním Maršově. Trasa vedla tradičně 15 km po silnici z Horního Maršova až ke státní hranici na Pomezních Boudách.

Bez dvou sto lidí se postavilo na start jubilejního dvacátého ročníku Velké ceny Krkonoš, mezi nimi i čtyři běžci z Polska. Jirka Javůrek se sice před startem snažil a vysvětloval, kudy že se tedy poběží, ale všichni to zřejmě věděli, a tak ho nikdo neposlouchal. Nebylo taky kde zabloudit, že... Počasí opět přálo, a i v cíli tentokrát sluníčko hřálo.

Kromě Mirka Vítka, který letos časem 56 minut a 54 vteřin na Pomezkách triumfoval již podesáté, se museli všichni sklonit před dechberoucí formou Miloše Smrčky. Tenhle padesátník opět ukázal svým soupeřům záda a v čase 57 minut a 9 vteřin si doběhl pro celkové druhé místo. Nejrychlejší žena v cíli byla Eva Nývltová za 1 hodinu a 7 minut.

Drbna on.
Ptal jsem se Michala Horáčka na jeho pocity ze závodu a nic mi neodpověděl, asi už se těšil do práce na noční :). To Zdenda Zoubek před startem hýřil optimismem, po závodě už na mě jenom hrozil prstem, radši jsem se ho na nic neptal... Co ještě? Standa Kynčl jen přijel podpořit manželku, a zraněný Aleš Stránský (spolu s nemocným Martinem Vackem) dělal doprovod a bafuňáře dceři Adéle. Závodu se však aktivně zúčastnil zástupce firmy Saucony, hlavního sponzora poháru, Zdeněk Moravčík. Toť zatím vše, pokud si ještě na něco vzpomenu nebo mi někdo něco práskne, tak to ještě doplním.
Drbna off.

Článek byl publikován 30.04.2007, 12:28:36