Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

V Javorce obhájil Radek Hübl

Slunečná Javorka

Tradičně v téměř letním počasí uspořádali pořadatelé z AK ISCAREX opět pěkné závody. Vše klape jak obvykle, dětské a dorostenecké kategorie jdou rychle po sobě, pak vyhlášení mládeže, start hlavního, štafety, opět vyhlášení, pivko, klobása a domů.

Hlavní závod na 6 km (pět kol) se uvádí jako rychlý a nenáročný …  ale jak pro koho. V teplém počasí se každý kopeček pěkně zajídá, běží se nahoru potom dolu, kolem fandících otužilců zase nahoru a pak zase dolu, moc času na odpočinek není … a každé kolo je těžší a těžší. Říká se, že nejhorší je čtvrté, ale letos byly těžký úplně všechny. Do toho už vás ve třetím kole začínají mydlit borci o kolečko, a to taky na sebevědomí nepřidá, tím ale na druhou stranu získáváme dokonalý přehled o čele závodu: Radek, Kamil, Filip, …  hmm no a pak kde je první žena? … a jó, dnes vlastně neběží holky Stránský…

V mužích byl nejrychlejší  Radek Hübl 19:26 (SK Veteráni Dobrouč) před Kamilem Krunkou 19:46 (BK Náchod) a domácím Filipem Záveským 20:26 (AK ISCAREX Č.T.)

Mezi ženami dominovala Veronika Vávrová 24:54 (PROefekt team ), druhá doběhla Kateřina Pirklová z Letohradu 25:44 a třetí byla Tereza Šedová 25:48 (Vencl tým Ústí nad Orlicí).

Traťové rekordy Adély Vetché (21:08) a  Jáchyma Kováře (18:18) z roku 2019 zůstaly naprosto v klidu.

Fotky

Výsledky

NABITÝ PRODLOUŽENÝ VÍKEND ISCAREX POHÁRU PŘED NÁMI

ISCAREX Pohár pokračuje již tento pátek. Sérii tradičních závodů tohoto víkendu odstartuje výběh na Rozálku, pokračuje nedělním  krosem v Jablonném a zakončí v pondělí v Poličce na hradbách.

lp

Článek byl publikován 23.04.2023, 23:20:28