Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Iscarex pohár v plném proudu

Iscarex pohár 2022 je stále ještě v první polovině, avšak první pilní závodnící už za sebou mají potřebný počet bodovaných závodů. Zodpovědět otázku, kdo letos stane na stupních vítězu zatím nemůžeme, přesto se společně můžeme podívat na pár čísel a jmen.

Nejmladším kategoriím zatím vládnou Tomáš Fliedr, Nela Boháčová, Jan Vácha a Boháčová Adéla, co myslíte vydrží jim to?

V kategorii mladších žákyň a žáků už můžeme mluvit o skutečných závodnících, kteří těží jak z tréninku, tak již získaných zkušeností. Mezi holkami má mírně navrch Adéla Fliedrová před Štěpánkou Faltusovou. Mezi chlapci je to zatím oddílový boj borců z AK Iscarex Lubomírem Řehákem, Dominikem Rybičkou a Vojtěchem Mančálem, takže budoucí vítěz musí trénovat i přes prázdniny.

Je trochu škoda, že v kategoriích od starších žáků a žákyň nám závodníků začíná ubývat. Snad je to kvůli tomu, že se věnují atletice na stadiónu nebo běžeckému lyžování a dalším. Zatím je celkem neohrožený lídr Jan Krištof. Dobrou výkonnost předvádí také Rozálie Hegerová, které k vedení v poháru stačí 9 závodů a je před Danielou Berkovou.

V dorosteneckých kategoriích to opět vypadá na oddílový přebor, tentokrát mezi Dominkem Hájkem, Adamem Hurychem a Markem Fajfrem, kteří jsou z Vencl týmu Ústí nad Orlicí. V dorostenkách jsou první tři z AK Iscarex Česká Třebová. Jde o Anetu Čípovou, Adreu Kumpoštovou a Elenu Marii Preislerovou.

Dalším kategoriím se budeme věnovat příště. Zatím bych rád poděkoval všem, co na závody jezdí. Vaše hojná účast je vlastně pochvalou pro pořadatele. A kolik se letos ukázalo účastníků na startu závodů zařazených v poháru? Statistika říká 1 067, ale nevěřte číslům, občas se totiž někdo objeví ve výsledcích jako dva závodníci. Druhé číslo, které lze najít ve statistice je 2 226 startujících závodníku. To znamená, že málokdo zůstane pouze u jednoho startu a to nás těší. Možná se také ptáte, jak jsem na to přišel? Všechny tyto informace lze nalézt u aktuálního ročníku Iscarex poháru na webu.


za Iscarex pohár tým Filip Záveský

Článek byl publikován 30.06.2022, 23:28:50