Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

35. ročník MARATONSTAV ČESKÉHO POHÁRU V BĚHU DO VRCHU je připraven

Přes všechny problémy, které jsou zatím s organizováním závodů bude příští týden zahájen seriál běhů do vrchu v České republice. Dubnové závody budou uspořádány s virtuálními starty. Takto budeme pokračovat až do rozvolnění, kdy se budeme moci postavit na start svých oblíbených závodů. Letošní ročník začíná v Chřibské a pokračuje v Jiřetíně. Všechny závody mají jednotné bodování, takže platí všechna pravidla daná propozicemi a věříme, že letos 30.10.2021 budeme znát vítěze všech kategorií a oslavíme v Úpici jubileum, které muselo být loni zrušeno.

Součástí seriálu je i mistrovství ČR v běhu do vrchu a kvalifikace na ME 5.6.2021 v České Třebové, mistrovství ČR veteránů v Dolní Lomné – Běh na Kozubovou 1.8.2021, mistrovství Slovenska ve Vršatci 8.8.2021 a třešinkou letošní sezóny bude Světový pohár v běhu do vrchu v Janských Lázních, který bude současně mistrovstvím ČR v dlouhém horském běhu. Letošní ročník bude zakončen slavnostním předáváním cen a poděkováním všem 41 pořadatelům v Úpici 30.10.2021

Vyvrcholením letošní sezóny budou mistrovství světa – veteránů v Telfesu a mladých kategorií v Tchajsku, které bude v netradičním termínu v listopadu.

Všechny informace a vynucené změny budou vždy na www.maratonstav.cz.

Těšíme se s Vámi na startu závodů, které tvoří jeden z největších běžeckých soutěží u nás i v Evropě.

Karel Šklíba

Článek byl publikován 08.04.2021, 18:02:32