Firma ISCAREX s.r.o.ISCAREX pohárTermínovka 2024KraličákCestování s Honzou
Hlavní strana
Podporují nás
ISCAREX, s.r.o.ISCARPardubický krajČeský běhBackground

Povedený Svinnský ISCAREX kros

Jako již tradičně se první srpnový pátek v podvečer sešlo mnoho příznivců běhu ve Svinné u České Třebové. Dětských kategoriích běželo 36 chlapců a 28 dívek. Poměřili své síly na tratích od 60 m do 1,8 km. V kategoriích juniorů a dospělých bylo 49 mužů (z toho 6 na poloviční tratí jako příchozí) a 34 žen (9 příchozí). Běželo se opět na loukách a cestách na kraji Svinné. Počásí přálo, bylo slunečno a teplo. Pro děti možná až moc. Start dospělých byl v 19 hodin a bylo znát drobné ochlazení, ale vzhledem k vysoké vlhkosti jsem se potil víc než v sauně. Krátce před startem si všichni přítomní minutou ticha připomněli běžce Matěje Jelínka, který nás nedávno opustil.

Trať krosu vede od startu loukou do mírného stoupání. Nezdá se to, ale travnatý povrch bere síly. Když se k tomu přičte "saunové" počasí, tak je jasné, že 6 okruhů bude velmi těžkých. Trápil jsem se už od druhého kola. Na druhou stranu jsem při svém tempu měl čas pozorovat na obloze letící balón někde nad Přívratem. Když jsem měl za sebou půlku a vedle mě dobíhal do cíle kamarád jako příchozí, tak jsem mu "záviděl", že má hotovo. Nakonec jsem se s tratí popral se ctí a úspěšně jsem doběhl.

Jako odměnu jsem si dopřál "iontový" nápoj a výbornou klobásu. Kdo měl chuť mohl si dát i domácí koláče - moc dobré. Po zpracování výsledků byli slavnostně vyhlášení vítězové. První muž a žena - Patrik Vebr a Tereza Šedová - obdrželi krásné poháry s dílny českotřebovského výtvarníka Jakuba Šicha.

Na závěr nás čekala bohatá tombola. V té jsme obdrželi ceny i my, kteří nejsme tak rychlí, ale přesto musíme vydat často více úsilí než vítězové. Díky moc za pěkný podvečer.

Petr Borek

Článek byl publikován 10.08.2020, 17:21:14